Matematik

Cirkel og omkreds

13. maj kl. 11:13 af Millemj10 - Niveau: 7. klasse

Hvis Cykeldækkets diameter er 764 mm.

a. Beregn hvor mange meter cyklen er kommet, når hjulet har kørt fem omgange.

b. Du cykler 5 km. Hvor mange omgange har hjulet kørt på denne strækning? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj kl. 11:19 af Ggig

Start med at regne omkredsen
Derefter få den til meter (fra mm til m)
Så 5*omkredsen
Omkredsen=diameter*pi
Det var a

b:
5000/omkredsen


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. maj kl. 11:21 af Ggig

Burde være en lige til opgave med disse udregninger

Kan evt lave dem for dig
5*2.400177=Meter cyklen har kørt

5000/2.400177=Antal gange hjulet er kørt


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj kl. 18:28 af ringstedLC

#0 SP er ikke ment som en "lektiemaskine", hvor du bare læsser dine opgaver af. Det blev den så alligevel denne gang på grund af #1 og #2.

Beskriv hvad du har fundet ud af, gerne med beregninger, og stil konkrete spørgsmål til dét, hvor det kniber.

NB. Din uddannelse og niveau af tråden bør passe sammen!


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. maj kl. 18:37 af Ggig

RingstedLC
Har jeg gjort noget forkert her
Hvis ja så svar gerne ??
Skal nok prøve ikke at løse andres opgaver herfra undskyld

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj kl. 19:18 af ringstedLC

Nej, det har du faktisk ikke. Især #1 er en udmærket hjælp, hvis #0 havde skrevet, at han var på helt bar bund eller lignende. Men dét fik vi bare aldrig at vide...

I din egen første tråd stiller du jo selv fint op med et spørgsmål om hvad du gerne vil have hjælp til og reagerer tilmed på svarerne.

#3 var kun en lille opsang til #0, der sikkert lige som du selv lige har læst betingelserne for anvendelse af SP.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj kl. 19:18 af ringstedLC

#2 Dog:

\begin{align*} s &= 5\cdot O \\&= 5\cdot 764\cdot 10^{-3}\,\textup{m}\cdot \pi &&,\,O=d\,\pi \\ s &= 5\cdot 0.764\,\textup{m}\cdot \pi=2.40017...\,\textup{m}=2.4\,\textup{m} \end{align*}

har rigeligt med decimaler.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj kl. 20:17 af Ggig

Der er lidt mange decimaler ja…

Skriv et svar til: Cirkel og omkreds

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.