Matematik

Opstil formel

15. maj kl. 18:16 af Kermitt - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen som kan hjælpe med den her opgave er helt blank på hvordan man løser den med maple:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj kl. 18:22 af mathon

Indlægges parablen i et koordinatsystem med toppunkt (0,1)
haves punkterne:

                                 \small \small \begin{array}{llllll} \left ( -3.5;0 \right ), \left ( 0;1 \right )\textup{ og }\left ( 3.5;0 \right ) \end{}
                  


Svar #2
15. maj kl. 18:54 af Kermitt

Hvordan ville jeg så skrive det ind i maple?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj kl. 19:41 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj kl. 19:55 af ringstedLC

a)

\begin{align*} y &= a\cdot \bigl(x-x_T\bigr)^2+y_T &&\textup{formel (76)} \\ a &= \frac{y-y_T}{\bigl(x-x_T\bigr)^2} \\ a &= \frac{y_{r_1}-y_T}{\bigl(r_1-x_T\bigr)^2} &&,\;r_1=\frac{l_{bro}}{2} \\ p(x) &=(...) \end{align*}


Svar #5
15. maj kl. 19:56 af Kermitt

ved du om der er en måde at gøre det hurtigere i maple?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj kl. 19:58 af uglerimosen

Hej Kermitt bare ik lav den

Vedhæftet fil:kerm.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj kl. 20:27 af ringstedLC

#5 Ja. Men hvis du får den, så er du stadig "helt blank" i emnet parablens toppunkt og forskrift.

Med #1 mindes du om symmetrien ved en parabel og i #4 vises hvordan du med FS (din eneste "ven" til eksamen u. hj-midler) kan opskrive en forskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. maj kl. 21:56 af mathon

                                         \small \small \small y=f(x)=-\tfrac{1}{12.35}\cdot x^2+1


Skriv et svar til: Opstil formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.