Fysik

Udreging af startshastighed

16. maj kl. 16:46 af Mads135566 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har vedlagt billede på opgaven jeg ikke kan løse


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj kl. 18:33 af M2023

#0. Billedet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. maj kl. 20:03 af M2023

#0. Du skal bruge kasteparablen

y(x)=\frac{-g}{2\cdot v_0^2\cdot cos^2(\alpha)}\cdot x^2+tan(\alpha)\cdot x

og løse følgende ligning med hensyn til v0:

-37,4\;m=\frac{-9.82\;m/s^2}{2\cdot v_0^2\cdot cos^2(43^{\circ})}\cdot (221\;m)^2+tan(43^{\circ})\cdot (221\;m),\;v_0>0

hvilket giver v0 = 42,9 m/s


Svar #3
17. maj kl. 10:53 af Mads135566

Men hvorfor skriver du -37.4?


Brugbart svar (2)

Svar #4
17. maj kl. 18:22 af ringstedLC

Katapulten står i (0, 0), da

\begin{align*} y(x) &= \frac{-g}{2\,{v_0}^2\cdot \cos(\alpha)}\cdot x^2+\tan(\alpha)\cdot x \\ &= a\,x^2+b\,x\Rightarrow c=0 \end{align*}

og derfor ligger skibet i (221, -37.4).


Skriv et svar til: Udreging af startshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.