Fysik

Hubbles lov - og andet

10. april 2011 af MrEnergie (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg har nogle opgaver i fysik og jeg er ikke lige den bedste til fysik. En af spørgsmålene lyder:

Benyt Hubbles lov til at vise: T=1/H_0 =13,6 mia år

Jeg er slet ikke med her, hjælp! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Du ved at Hubbles lov kan skrives v = H0*r , hvor H0 er hubblekonstanten , v er flugthastigheden og r beskriver den nuværende afstand til galaksen.

Hvis du tager udgangspunkt i at universet har udvidet sig med konstant hastighed siden dets opståen kan du anvende formlen:

s = v*t 

Dette udtryk kan indsættes i Hubbles lov, og tiden t fra universets opståen isoleres. Vi ser her at hastigheden går ud:

v = H0*v*t <=>

v/(H0*v) = t <=>

t = 1/H0


Svar #2
10. april 2011 af MrEnergie (Slettet)

 Jeg prøver, tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

Det er helt i orden - ellers spørger du bare igen :-)


Skriv et svar til: Hubbles lov - og andet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.