Kemi

skr. eksamen

17. maj 2005 af Dunnar (Slettet)
Nå, hvordan gik det?
Mener selv det gik okay - havde klart regnet med at se en opgave i elektrokemi, men det måtte jeg jo så være foruden.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2005 af KemiKasper (Slettet)

Det gik nærmest perfekt :)

Svar #2
17. maj 2005 af Dunnar (Slettet)

det var da dejligt... Jeg fattede slet ikke det sidste spørgsmål, men ellers har jeg lavet det hele, jeg gættede lidt udfra at man skulle sammenligne med faktaboksen og skrev lidt pladder, der med lidt god vilje kan give et point eller to...

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2005 af KemiKasper (Slettet)

Heh okay

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2005 af Damon (Slettet)

Jeg synes det var en god eksamen.

Måske en lille overvægt af forklarings spørgsmål - hvilket for mig tager en del tid at svare på => jeg fik ikke svaret færdig på 2d...

Nå, men ellers gik det godt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2005 af Mansus (Slettet)

#2
Har det lidt på samme måde. Det var et noget underligt spørgsmål, men sagde bare noget i retning af at vores test foregik ved 173 grader celsius, og at det var højere end den anbefalede værdi for UHT-behandling, som foregår ved 143-150 grader.
Har dog ingen idé om hvorvidt jeg har fat i den rigtige ende.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2005 af KemiKasper (Slettet)

#5. Det tror jeg så absolut at du har. Da der omdannes 10% ved den beregnede temperatur må der omdannes mindre end 10% ved den lavere temperatur og kortere tid. Ergo vil omdannelsen af mælkesyre fortsætte selv i den langstidsholdbare,

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. maj 2005 af Mansus (Slettet)

Jeg håber virkeligt på min 10.

Men for 11 skulle jeg nok have fat på de sidste detaljer i e spørgsmålene.

Selv om jeg syntes det gik nær perfekt, syntes jeg dog at jeg skulle give for mange forklaringer = ingen tid til ekstra gennemgang.

Jeg skrev sgu næsten en dansk stil ved spektreopgave gennemgangen :-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. maj 2005 af KemiKasper (Slettet)

Ja, spektroskopi-opgaver er et helvede !

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. maj 2005 af *A* (Slettet)

Me altså var kemien nem....?

Kan man håbe på en nem fysik i morgen også nu hvor kemi og især mat har været nemt?

Ville sætte SÅ meget pris på det!

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. maj 2005 af Mansus (Slettet)

#8
Er jeres klasse en del af standardforsøget?

Troede nemlig kun det var dem der kunne komme op i spektre opgaver, hvorimod klasser i det ordinære pensum kommer op i elektrokemi istedet.

Har jeg ret?


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. maj 2005 af KemiKasper (Slettet)

Jeg tror ikke kemien var nemmere end normalen og desuden tror jeg ikke de forskellige opgavekommisioner snakker sammen om at gøre opgaverne nemme :D

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. maj 2005 af *A* (Slettet)

Man kan vel håbe at de har tænkt at de gerne ville kompensere lidt for PISA testen;)

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. maj 2005 af KemiKasper (Slettet)

#8. Jeps vi er på standardforsøget.

Brugbart svar (0)

Svar #14
17. maj 2005 af studerende19 (Slettet)

Hm jeg synes nu ikke at det var så nemt, hvilket mange fra min skole sagde. Selvfølgelig håber jeg på det bedste men tror jeg har fejl både i opg. 2 og også lidt i 3 desværre.


Nogen der har lyst til at udveksle resultater, hvis i kan huske det ?

Brugbart svar (0)

Svar #15
17. maj 2005 af KemiKasper (Slettet)

Bare fyr op under nogle resultater så skal jeg prøve at huske hvad jeg fik :)

Brugbart svar (0)

Svar #16
17. maj 2005 af Mansus (Slettet)

OPG1

a)
0,21 L

b)
Reaktionen er exoterm, og dH er -112kj/mol.

c)
Reaktionen kan ikke forløbe fivilligt ved 80 grader, da dG er 80kj/mol.

d)
Kan ikke lige huske skemaerne :-)

OPG2
a)
Man skal drikke 3,5 liter mælk

b)
Det har de fordi coenzymet(B1 vitamin) mangler. Når dette enzym mangler virker det katalyserende enzym ikke, og der sker derfor ikke reaktion (II)

c)
Udfør regression, og gør rede for r^2> 0,99

d)
Den er på 180kj/mol.

e)
Det sker ved temp 173 grader.

OPG3 (Spektrospkopi)

a)
Navnet er 4-methyl-2aminopentansyre.

Der er et assymetrisk c-atom, hvilket vil sige at der både findes spejlbilledeisomeri og diastereomeri.

b)
(I) er en oxidation
(II) er en reduktion.

c)
spektre1) = stof C
spektre2) = stof A
spektre3) = stof B

d)
ethansyre + stof C = ethansyrepropylsyre + Vand

e)
benzen - CH2 - Ch2 - o - C=0 - CH3

Der tages forbehold for glemte eller forkerte tal


Brugbart svar (0)

Svar #17
17. maj 2005 af Mansus (Slettet)

Orv, i d opg3 skulle der stå ethansyrepropylester.

Brugbart svar (0)

Svar #18
17. maj 2005 af studerende19 (Slettet)

okay har det samme i en del af tingene. Forstår dog ikke helt dine svar. fx 3c? Det med kogepunkterne. Men jeg skrev bare noget med bindingerne, polaritet osv.

Brugbart svar (0)

Svar #19
17. maj 2005 af Mansus (Slettet)

Any inputs anyone?

Brugbart svar (0)

Svar #20
17. maj 2005 af Mansus (Slettet)

#18
Det er fordi jeg er en del af standardforsøget.

Så du skal se bort fra opgave 3. Det er også derfor jeg skrev spektroskopi i parantes.


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 52 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.