Fysik

densitet opg

12. april 2011 af katholmer (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej kan i hjælpe med denne opgave.

Hvor meget af en kasse med densiteten ρ = 0,8 kg/L, rager ud af vandet?

jeg ved at A = 20 cm3

x = 10 cm

ρ = 0,8 kg/L

Jeg siger nu Ft = m*g

massen er = 10*20*0.8 = 160

Ft = 160*9,82

hvad så nu er dette forkert.

resultatet skulle gerne blive 8 eller 2 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2011 af peter lind

Hvad er x og A ? Hvad skal du finde ?


Svar #2
12. april 2011 af katholmer (Slettet)

A er areal og x er en side jeg skal finde x


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2011 af peter lind

Areal af hvad og hvilken side ?. Hvordan kan du opgive at x = 10 cm, når du skal finde den ?

Kom med en ordentlig beskrivelse af opgaven ellers har vi ikke nogen mulighed for at hjælpe.


Svar #4
12. april 2011 af katholmer (Slettet)

nej undskyld jeg roder rundt i det. jeg skal finde x og den kender jeg ikke. (det er ikke 10 cm)

du kan se tegningen


Svar #5
12. april 2011 af katholmer (Slettet)

se fil

Vedhæftet fil:se tegning.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2011 af peter lind

Et areal har ikke enheden cm3.

Du skal have fat i tyngdekraften, hvilken er masse*tyngdeaccelerationen. Hvis ρ er massefylden af kassen er det den du finder i #0

Du skal bruge Arkimedes lov. Opdriften er tyngdekraften på det vand der fortrænges. Du skal også have fat i massefylden af væsken for at finde den. Det er arealet af kassen* dybden kassen synker ned*massefylde af væske* tyngdeaccelerationen.


Svar #7
12. april 2011 af katholmer (Slettet)

kan du ikke skrive det med tal


Skriv et svar til: densitet opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.