Matematik

funktioner

18. april 2011 af Kristina0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har lidt problemer med at finde toppunktet på denne funktion

f(x)=x4-4x3-2, x tilhøre intervlet -2;4

find skæringspunktet

jeg bruger denne formel men jeg har problemer med at få mit acit til, at passe ed bogens.

-b/2a og -d/4a
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2011 af peter lind

Det er ikke et andengrads polynomium, så den formel kan du ikke brug. Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2011 af NejTilSvampe

det er ikke et andengradspolynomium så de formler gælder ikke.

løs ligningen f'(x) = 0 for at finde x-koordinaterne til ekstremerne.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 Et lille hint: Omskriv differentialkvotienten til et produkt og brug nulreglen.


Svar #4
18. april 2011 af Kristina0 (Slettet)

mange tak menn jeg stadig ikke få mit facit til, at passe, kan i ikke vise dte med udregnng det vil være en stor hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så beskriv, hvad du har gjort.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2011 af NejTilSvampe

f'(x) = 4x^3 -12x^2 = x^2(4x-12) = 0

benyt så nulreglen.


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.