Matematik

Bevis for toppunkter

14. juni 2011 af urandot (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Nogen der kan forklare mig beviset for toppunkter i et andengradspolynomium? Jeg har problemer med at finde et sted det står sådan konkret.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juni 2011 af Yow! (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. juni 2011 af mangagirl (Slettet)

Her :)

Vedhæftet fil:kljlkjhlkjl.docx

Svar #3
14. juni 2011 af urandot (Slettet)

Tusinde tak men hvad med for x koordinaten?


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. juni 2011 af mangagirl (Slettet)

Er det her et eksamensspørgsmål? Er det andengradspolynomiets graf og rødder??


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

www.frividen.dk

Klik matematik

Klik Andengradspolynomiet

Se video nr. 2 og nr.5 ;-)


Svar #6
14. juni 2011 af urandot (Slettet)

Jeg forstår ikke det der med f l (x)


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. juni 2011 af mathon

meget kort
                            ax2 + bx + c = a(x+(b/(2a))2 + (-d/(4a))


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. juni 2011 af Euroman28

Forestil dig du har en parabel f(x)  = ax^2 + bx +c

du skal finde toppunkt det vil sige der hvor der vandret tangent. Det vil sige en tangent på formen y = c, hvor c er en konstant og hvor hældningen for tangenten er nul.

For at finde det punkt hvor parablen har top-punkt bliver du nød til at finde f'(x) (definition for den afledte funktion og tangenten).

Derfor f'(x) = 2ax + b, idet f'(a) er hældningen for tangenten og da det er x-koordinanten til vandrette tangent til f(x) du søger, så siger f'(x) = 0 m.a.o.  2ax + b = 0 -> x = -b/2a.

du indsætter så x i f(x) for at finde y-koordinanten.

f(-b/2a) = a*(-b/2a)^2 + b*(-b/2a) + c  = a* b^2/4a^2 - 2b^2/2a +c

så sætter du fælles brøkstreg med 4a som fællesnævner

f(-b/2a) = (-b^2 + 4ac)/4a

du derefter sætter minus udenfor parantensen og det giver

f(-b/2a) = -(b^2-4ac)/4a = -d/4a

Hvilket giver toppunktetsformlen for f(x)

T(-b/2a, -d/4a)... Enjoy

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Bevis for toppunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.