Oldtidskundskab

Noter til Æneiden 2. og 3. sang

17. juni 2011 af Annelu (Slettet)

Hej. er der nogle der kan hjælpe mig med noter til Æneiden 2. og 3 sang?


Brugbart svar (4)

Svar #1
18. juni 2011 af Nynnah (Slettet)

Det er hvad jeg har af noter til Æneiden 3. sang.

Vergil (70 f.kr. – 19 f.kr.) = romersk digter??Hans værk Aeneas nåede han ikke at færdiggøre, og han ønskede det brændt, men Kejser Augustus krævede at andre skrev det færdigt, for at forherlige Rom og dets historie.

Aeneas og Odysseus har begge en skæbne. De bliver både fristet og hjulpet af mange forskellige guder.

Odysseus’ skæbne:?Skal hjem til sin familie
Aeneas’ skæbne:?Nyt hjem, grundlægge et nyt rige i Italien /Latium

Begge helte møder kyklopen, samt strander i en periode hos en smuk kvinde der forelsker sig i helten. Gudinden Kalypso forelsker sig i Odysseus, og ligeledes forelsker dronningen Dido sig i Aeneas.
Ulixes = Odysseus (fremhæves ikke som helt, men som ulykkeskonge og forbrydelsesskaber). ?Grækere = lumske og ikke til at stole på
Fordi historien om Odysseus forvejen var kendt blandt romerne, beskrives der kun kort om Ulixes historie i Vergils Aeneide.
Vergils Aeneas har flere ulækre beskrivelser end Homers Odysseus.
I flugten fra kykloperne provokerer Odysseus, men det gør Aeneas ikke. Til gengæld er romerne så barmhjertige at tage Ulixes’ efterladte mand med dem på båden.
Illium = Troja


Svar #2
19. juni 2011 af Annelu (Slettet)

tak:)


Skriv et svar til: Noter til Æneiden 2. og 3. sang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.