Studievejledning

Er matematik på A-niveau svært?

27. juni 2011 af Peindre (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Ja som overskriften siger, er matematik på A-niveau svært? Starter på stx her efter ferien og skal have matematik på A-niveau, da det kræver matematik, dansk på A-niveau og biotek på B-niveau for at komme ind på det biologiske institut (hvilket er hvad jeg vil efter gymnasiet). Har altid været en af de dårligste i min klasse til matematik i folkeskolen, men jeg brænder virkelig for at komme ind på det biologiske institut. Så hvis i vil forklare lidt om matematik på A-niveau ville det være en stor hjælp! :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. juni 2011 af goathunter (Slettet)

 Det betyder jo bare at man har mat i alle 3 år på gym, 1. år giver C niveau, 2. år B niveau og sidste år A niveau.. Man skal selvfølgelig arbejde for at lære :) og det er ikke slemt hvis man har fulgt med fra begyndelsen. Hvis man derimod ikke laver noget på C eller B niveau så er det virkelig svært da matematik ofte bygger på det matematik man tidligere har lært.


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. juni 2011 af Djemba (Slettet)

Matematik på A-niveau er naturligvis ikke et nemt fag - i hvert fald ikke for den overvejende del.

Men har selv haft en del bekendtskaber, som trods at de absolut ikke var hajer til matematik, har fået ganske udmærkede karakter.Det koster dig noget engagement. Matematik på A-niveau er til forskel for andre eksamener ikke noget man kan tale sig ud - og stadig klare sig hæderligt.

Man ser også ofte at folk som har klaret sig dårligt i et fag i folkeskolen, faktisk klarer det overraskende godt på gym. Du virker motiveret, hvorfor jeg tror på at du nok skal klare den.

Du skal bare sørge for at få en god begyndelse, eller bliver det hurtigt uoverskueligt. 


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. juni 2011 af Dulugtergrimt

Matematik i folkeskolen kan, som så mange andre fag, ikke rigtigt sammenlignes med matematik i gymnasiet.

Da jeg gik i folkeskole var matematik = blækregning, dvs. plus, minus, gange og dividere + tegne en skitse af et eller andet. I gymnasiet er det ikke så meget tal du bruger, men istedet variable. Du lærer at tænke logisk og bevise matematiske påstande ud fra forskellige logiske tankegange.

Mat A kræver at man sætter sig ind i det helt, helt grundlæggende, dvs. det du har i starten af året. Jeeez, der var stadig folk i min klasse, der ikke kunne isolere korrekt eller reducere en brøk, da vi afsluttede 3.g.

Konklusion: Matematik A er et svært fag. Man kommer ikke igennem med topkarakteren, medmindre man sætter sig og tænker over de ting, man ikke forstod i et bevis. Det hjalp i hvert fald mig igennem med rigtigt fine karakterer i matematik :). Hæng i i starten, lav dine ting og spørg din lærer/klassekammerater (der er gerne en 3-4 rigtigt dygtige elever i en klasse) om hjælp til at forstå noget, hvis du bliver i tvivl. Og øv dig for satan i at isolere og reducere, når I gennemgår dette i skolen.


Brugbart svar (2)

Svar #4
28. juni 2011 af Hjælpnuuu (Slettet)

Hvis du følger med i timerne, så det ikke så svært.


Brugbart svar (2)

Svar #5
29. juni 2011 af Walleh

Man skal endelig huske, at de andre der starter i 1g ikke er foran. De har ikke lært mere end du. De kommer også fra folkeskolen og efterskolen.

Og at have det på A-niveau betyder heller ikke at det starter på et højere niveau. Det er jo på C-niveau det første år, og så bliver det med tiden sværere.

Jeg fik ret dårlig karakter i matematik i folkeskolen, men har det nu på A, og det går fint. Får 7 på standpunkt, og en gang imellem 10 i en prøve her og der. Føler ikke at det er nemt på noget tidspunkt, det må jeg indrømme, men man kan godt klare sig :)

Hvis du læser og stiller spørgsmål bliver der intet problem. Der er jo ikke noget du selv skal lærer dig, der er en lærer der skal forklare det så alle kan forstå det ;)

Jeg siger, go for it.


Brugbart svar (3)

Svar #6
30. juni 2011 af tumpe1 (Slettet)

Hej Peindre. Interessen for faget har også stor betydning :-) Hvis du interesserer dig for matematik, og sætter dig ind i stoffet skal du nok klare det, men det kan kræve meget hjemme arbejde for forståelsen...

Jeg har lige afsluttet stx og startede med at have matematik på B, hvorefter jeg opgraderede til A niveau i 3.g. Jeg har altid godt kunne lide matematik - både i folkeskolen og på gymnasiet - men synes dog at starten af 3.g var lidt sværere end hvad jeg havde regnet med. Alligevel endte jeg med to 10-taller i faget, selvom jeg startede med to 4-taller - og der er ingen tvivl om, at interessen for faget har haft en kæmpe betydning :-)

Jeg vil råde dig til at starte med matematik på B niveau, så du har en idé om sværhedsgraden. Hvis du så føler, at det er svært, kan du altid afslutte efter 2. år, og finde på en anden videregående uddannelse :-)

Man siger, at forskellen mellem A og B niveau i matematik ikke er nær så tydelig, som forskellen mellem C og B niveau...


Brugbart svar (2)

Svar #7
01. juli 2011 af klotte (Slettet)

De fleste kan lære alt med den rette motivation og hjælp. Men du skal finde en der kan hjælpe dig med at samle huller op fra f.esk folkeskolen- og dermed gøre dig mere sikker. Resten er et spørgsmål om at arbejde.


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. maj 2016 af Kirneh74

Jeg kan kun opfordre alle, til at få hjælp af dem der er dygtigere end en selv, og samtidig selv hjælpe dem der er dårligere end en selv.
Man lære meget, men lære mere ved selv at lære fra sig ;-) og det er fakta

Skriv et svar til: Er matematik på A-niveau svært?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.