Matematik

Nem integral opgave

13. september 2011 af Klogere (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg er strandet ved en opgave, der virker forholdsvis meget nem, men lommeregneren giver mig hele tiden et lang og måske ukorrekt svar.

Jeg skal bestemme en stamfunktion til f(x)=(e^x)*(sinx)     (parenteserne har jeg lavet for ikke at forvirre)

Jeg håber I kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt partiel integration to gange:

∫ ex·sin(x) dx = ex·sin(x) - ∫ ex·cos(x) dx

                       = ex·sin(x) - ex·cos(x) - ∫ ex·sin(x) dx ,

hvoraf man så ser

∫ ex·sin(x) = (1/2)·ex·(sin(x) - cos(x)) + k

 


Skriv et svar til: Nem integral opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.