Biologi

Blodtype

16. september 2011 af hris (Slettet)

Hej :) er der nogen som kan hjælpe mig med følgende spørgsmål:

 

• Hvad er din blodtype i AB0-systemet ?
• Hvad er din blodtype i Rhesus-systemet ?

Vedhæftet fil: IMG_0294.jpg

Svar #1
16. september 2011 af hris (Slettet)

Jeg har vedlagt et billede af blodtypen :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. september 2011 af Booklover (Slettet)

Hmmm ... synes desværre ikke helt jeg kan aflæse kortet ordentligt ... men kan sige det således: hvis der sker en agglutination (sammenklumpning - du er ikke i tvivl) i et af felterne A, B eller begge så har du følgende blodtype mht. AB0-systemet (dvs. kun agglutinaton i feltet A = blodtypen A, kun agglutinaton i feltet B = blodtypen B og agglutinaton i begge felter = blodtypen AB), og hvis der ligledes forekommer en agglutination i sidste felt (rhesus), er du rhesus-positiv, mens du er rhesus-negativ hvis der ingen sammenklumpning af blodet forekommer. Hvis der ingen agglutinaton forekommer i hverken felterne A eller B eller begge har du blodtypen 0. Agglutinationen sker jo som følge af, at dine blodlegemer har enten antigen A, B eller ingen på sin overflade, og i hvert af de små felter på kortet findes antistofferne mod antigenerne - og de vil naturligvis sammenbindes hvis du har nogle af de omtale antigener på dine blodlegemer. Prøv at se om du forstå det nu! Ellers må du bare spørge :)


Skriv et svar til: Blodtype

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.