Matematik

Hvad er en lineær udvikling

25. september 2011 af 2650michy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er en lineær udvikling?

Hvad fortæller tallene a og b om den lineære udvikling : Y = ax + b

for hvilke a er udviklingen henholdsvis voksende / aftagende/ konstant ?

Hvordan bestemmes en  x værdi ud fra den lineære udvikling ?

Hvordan bestemmes a og b ud fra 2 punkter på grafen

 

Håber nogle kan svare mig :-)

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2011 af mette48 (Slettet)

Jeg vil anbefale at du begynder at bruge din grundbog. I den kan du finde svar på dine spørgsmål.

Hvis vi bare giver dig svarene lærer du jo ikke noget og vi liv ikke lave dit hjemmearbejde for dig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2011 af Zalam (Slettet)

Du har ikke selv et bud?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2011 af mathon

Hvad er en lineær udvikling?
 en lineær udvikling mellem x og y kan udtrykkes

                                             y =ax + b
 

Hvad fortæller tallene a og b om den lineære udvikling : y = ax + b

                                         a>0   den lineære funktion er voksende
                                         a<0   den lineære funktion er aftagende
                                         a=0  den lineære funktion er konstant

                                         b er begyndelsesværdien for x = 0


for hvilke a er udviklingen henholdsvis voksende / aftagende/ konstant ?

            a's fortegn oplyser om væksten
                               er
                                        a>0  betyder voksende udvikling
                                        a<0  betyder aftagende udvikling
                                        a=0  betyder nulvækst

                                        |a|  fortæller om vækstens størrelse

                                     

Hvordan bestemmes en  x værdi ud fra den lineære udvikling ?

                                        x = (y-b)/a

Hvordan bestemmes a og b ud fra 2 punkter på grafen

                                       a = (y2-y1) / (x2-x1)

                                       b = y1 - a·x1

                                    

 


Svar #4
25. september 2011 af 2650michy (Slettet)

Tusind tak. :) Det er fordi jeg har brækket benet ìg ikke har været i skole i lang tid så jeg ville høre herinde om jeg havde forstået det rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Jeg (og mange andre) vil påstå, at du lærer mere ved at prøve at formulere det med dine egne ord - så kan vi hjælpe dig ved at rette evt. misforståelser, i stedet for at du skal læse 2 tekster om det (vores og bogens) og måske blive forvirret.

Jeg vil foreslå dig, at du prøver nogle taleksempler. Vælg for eksempel a=1, a=5, a=-2 og a=0,5 og b=3, b=-2 og b=0,5.
Det vil også være en fantastisk ide, at prøve at tegne nogle grafer (lav støttepunkter ved at vælge nogle x og udregne de tilsvarende y).
Så kan du sikre dig, at du har forstået det, du kan lære det bedre, og du kan være klar til de opgaver, som temmeligt sikkert kommer i det.

God bedring med benet.


Svar #6
26. september 2011 af 2650michy (Slettet)

Hej Chrystine

Tusind tak for hjælpen.

Matematik har aldrig været min stærke side. Men det har hjulpet mig det i har skrevet. Så jeg ville prøve at skrive med mine egne ord ud fra det i bogen og det i har skrevet.

Tak for det


Skriv et svar til: Hvad er en lineær udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.