Matematik

Potens-stykke

12. oktober 2011 af BabseBritta (Slettet) - Niveau: 10. klasse

(2*3x)2 / (12*32x) Kan det passe, det giver 1/6?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Du har overset noget ved (2*3x)2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Du finder i stedet

(2·3x)2 / (12·32x) = 22·32x / (12·32x) = 4·32x / (12·32x) = 4 / 12 = 1 / 3


Svar #3
12. oktober 2011 af BabseBritta (Slettet)

Er det ikke 6x * 6x = 62x, for når man ganger to potenser med hinanden, med samme rod, plusser man jo bare eksponenterne, ikke?

Hvad gør jeg forkert, Anx?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Genlæs #2 .


Svar #5
12. oktober 2011 af BabseBritta (Slettet)

Okay, nu forstår jeg det, tak!


Skriv et svar til: Potens-stykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.