Der er lige nu 1212 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Mat. opg. Formel & ligninger.

27. oktober 2011 af 
 - Niveau: A-niveau

Heej guys! :) Mangler bare disse for at være færdig med min aflevering. De to opgaver er fra bogen: ''Vejledende eksempler på eksamensopgaver og eksamensopgaver i matematik'' Niveau A.

Opgave 3.002
Når spinat blancheres ændrer vitamininholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften:
y=31,5*0,887t (t er tiden.)
a) Bestem t for y = 19.

Nitratinholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften:
z = 20,3 + 61,4 * 0,884t (ter tiden)
b) Bestem nitrainholdet, når vitaminindholdet er 15.



Brugbart svar (1)
27. oktober 2011 af 
pvm

a)   t = ln(19/31,5)/ln(0,887)

b)  beregn t når y = 15 (på samme måde som før), indsæt denne værdi for t (i formlen z = ....) og bestem nitratindholdet 

---

med venlig hilsen

Peter Valberg

 



27. oktober 2011 af 

Tusind tak!! :)
Har problemer med at sætte paranteserne i b. Skal det se sådan ud? t = (ln(15 / 20,3 / 61,4))/ln?(0,884)



27. oktober 2011 af 

Never mind, har regnet den ud...



Antal visninger: 32

Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.