Matematik

bestem en forskrift, pls hjælp mig

30. oktober 2011 af Abdul G (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg vil gerne bruge noget hjælp til b og c under opgave 2...

 

Opgave 2
I tabellen nedenfor ses sammenhørende værdier af tiden t (målt i år) og antallet A af
fangede laks i sommerhalvåret i en bestemt å.

t (år)             1                 2             3               4
A (antal)      67            108         176          244

b) Bestem en forskrift, der beskriver sammenhængen mellem t og A.
c) Benyt forskriften til at bestemme A, når t = 10.

 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af peter lind

Brug regressionsanalyse til det.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. oktober 2011 af sternschnuppe (Slettet)

Her du en grafregner, fx. en Texas instruments 84 eller 89? Hvis ikke, skal du bruge excel på din computer eller udregne det i hånden:

 

For det første skal du vide, om det er en lineær forskrift, du skal bestemme?

 

På en grafregner taster du tallene ind i to lister, og laver derefter lineær regression.

Du finder listerne under 'Stat' --> 'edit'  og lineær regression under 'Stat' -->'calc' --> 'LinReg' 'Enter' , L1, L2

Du får en forskrft der hedder A=59,9t-1

 

b) t=10 --> A=59,9*10-1=598

 


Svar #3
30. oktober 2011 af Abdul G (Slettet)

Jo tak ska du ha... Jeg har desværre ikke de to slags lommeregner.. men jeg ku godt tænke mig, hvordan man skal forklare det, så jeg kan skrive det i min aflevering.. Det du lige har lavet ovenpå altså..

 


Svar #4
30. oktober 2011 af Abdul G (Slettet)

Jeg har tilgengæld programmet Graph.. eller Geogebra


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. oktober 2011 af sternschnuppe (Slettet)

Når du bruger graph går du ind under 'funktion' -->' indsæt punktserie' og taster dine værdier for t (år) ind som x og de andre værdier som y. Så klikker du på 'Serie 1' til venstre og derefter på symbolet 'tilføj en tendenslinje', som er 8. fra venstre i din toolbar. 

Du tilføjer en lineær tendenslinje. 

Efter du har tykket på 'OK' får du en lineær graf med forskrift. 

Det er meget vigtigt, at du kommenterer r^2-værdien, som står ved siden af forskriften!

De skal være tæt på 1, så tæt som muligt. Da den er på 0,988, ligger dine punkter tilnærmelsesvist på en ret linje. 


Svar #6
30. oktober 2011 af Abdul G (Slettet)

hmmm.. Ja alt det der har jeg gjort.. Men det jeg tænker er, at jeg bestemme en forskrift, der beskriver sammenhængen mellem t og A.... for det skal jeg bruge i næste opgave nemlig

 


Skriv et svar til: bestem en forskrift, pls hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.