Der er lige nu 174 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Matematik: Delta

07. november 2011 af 
 - Niveau: C-niveau

Hejsa, kan i hjælpe mig med denne opgave?

 

En lineær funktion kan beskrives ved ligningen y = 3⋅x+5 .
– Hvis delta x = 4,6 hvor stor er delta y så?

 

Er det så 3 ⋅ 4,6 + 5?



Brugbart svar (1)
07. november 2011 af 
LuckyFoul (Slettet)

Nej du skal differentiere funktion og dernæst putte delta x ind i den differentierede funktion og isoler delta y



Brugbart svar (1)
07. november 2011 af 

differentiere?.. nej

 

hældningen (3-tallet) betyder: hvor meget du skal op af y-aksen når du går 1 ud af x-aksen.

delta x: hvor mange går du ud af x-aksen.

delta y: hvor meget går du op af y-aksen.

 

så du går 3 op 4,6 gange :)



Brugbart svar (1)
07. november 2011 af 

        

                                                   Δy = 3·Δx



Antal visninger: 43

Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.