Matematik

Hjælp til Blækregning 3 forskellige opgaver!

16. december 2011 af Flach123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej! jeg er lidt på skideren... min blækregning skal afleveres imorgen og jeg mangler 3 opgaver jeg ikke aner hvordan man regner ud.. håber nogle af jer kan hjælpe mig :)  ihvertfald tak på forhand :)

Opgave 1.
Har virkelig problemer med at regne x ud?
kan i reducere det og udregne det så det er nemt at skrive ned? :)

-(x + 8) = 5 * (x + 2 ) = ??

2 * (-x + 3) = 2 * (2x + 3) = ??

-4 * (2 - x) = 3 * (x - 5) = ??

Opgave 2.

i 8.c går der 21 elever.
forholdet mellem drenge og piger er 3/4.
hvor mange drenge og piger er der i klassen??

Opgave 3.
et brevkort er 14 x 9 cm. frimærket måler 2 x 1,8 cm. hvor stor en del af kortet dækker frimærket?


Tak for svaret hvis i lækker et?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Det kugber da ligninger i opgave 1, du ganger ind i paranteserne i alle led og isolerer x, fx for den første:

-(x+8) = 5 *(x+2)   ,    -x-8 = 5x+10  (Samler nu x'er og tal):  -10-8 = 5x + x  ,   -18 = 6x  ,  x = -18/6 = -3

 

Opgave 2, når du ved at 3 ud af 4 er drenge så kan du gange det med hvor mange elever der er, hvis der var 20 og forholdet var 1/4 mellem drenge og piger ville der gå :

20 * 1/4 = 20/4 = 5 Drenge.

opgave 3

hvor stor en del, betyder del med :).

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2011 af nielsenHTX

opgave 1

a)

-(x + 8) = 5 * (x + 2 )  ⇔

-x-8=5x+10⇔                   har ganget parenteserne ud

-18=6x⇔                          +x og -10 på begge sider.

-3=x                               har divideret med 6

prøv nu med de andre

opgave 2

løs ligningerne

forholdet mellem drenge og piger er 3/4

(3/4)x=y              forholdet mellem drenge og piger er 3/4

 og x+y=21             der er 21 elever

find x og y

opagve 3

14*9=A

2*1,8=B

frimærket dækker

(B/A)*100=?%


Svar #3
16. december 2011 af Flach123 (Slettet)

Opgave 1 ???

 

så opgave 2 giver 16 drenge og 5 piger?
for hvis jeg regner det ud?

21 x 0,75 = 15,75?
og 21 x 0,25 giver 5,25??

opgave 3: (3,6 / 126) * 100 = 2,85? så 2,85%???

 

Og tak for de hurtige svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2011 af nielsenHTX

#3

hvor går du i stå...

opgave 2

"løs ligningerne

forholdet mellem drenge og piger er 3/4

(3/4)x=y              forholdet mellem drenge og piger er 3/4

og x+y=21             der er 21 elever"

gør du det får du 12 og 9

opgave 3

hvor stor en del af kortet dækker frimærket?

2,85%


Svar #5
16. december 2011 af Flach123 (Slettet)

Opgave 1.

bare generalt ved x? jeg kan slet ikke finde ud af at reducere dem og alt det der?

Opgave 2
betyder forholdet 3/4 ikke at 3/4 dele af dem er drenge?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2011 af nielsenHTX

hvis du går helt kold når du ser et x, vil jeg fåreslog dig at spørge din lærer om han ikke mundligt kan gennemgå et par ligninger

#5 forholdet mellem drenge og piger er 3/4 altså er der 3/4 gange så mange piger som drenge.


Svar #7
16. december 2011 af Flach123 (Slettet)

Nårh nu forstår jeg opgave 2 O.o tak

men kan du svare på opgave 1. b og c? :)


Svar #8
16. december 2011 af Flach123 (Slettet)

så udregning på opgave 2 ser sådan her ud?

x + y = 21

(3/4)x = y

x = 12

y = 9

??


Skriv et svar til: Hjælp til Blækregning 3 forskellige opgaver!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.