Matematik

2 hurtige spørgsmål :)

16. december 2011 af Flach123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej! er der 2 genier der lige kan regne de her 2 opgaver ud? med udregning og det hele? :)
 

2 * (-x + 3) = 2 * (2x + 3) = ??

og

-4 * (2 - x) = 3 * (x - 5) = ??


ville sætte stor pris på det! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2011 af AskTheAfghan

Gang parenteserne ud, reducer og isoler x til sidst.

2(-x + 3) = 2(2x + 3)   ⇔   -2x + 6 = 4x + 6   ⇔ ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2011 af UrbanAfro (Slettet)

2*-x+2*3=2*2x+2*3 

-2x+6=4x+6

6=6x+6

6x=0

x=0

 

Og den anden:

-4*2+-4*-x=3*x+3*-5

-8+4x=3x-15

-8+x=-15

x=-7


Skriv et svar til: 2 hurtige spørgsmål :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.