Fysik

Lodret kast

28. januar 2012 af smilme (Slettet)

Hej

Jeg skal lave en opgave i fysik, som jeg ikke kan starte på...

Opgaven lyder: I højden 50 m over jorden starter et lodret kast med begyndelseshastigheden 5,0 m/s nedad.
a) Hvor lang tid går der, før jorden rammes?
b) Med hvilken hastighed rammes jorden?
 

a) er det ikke Ttop formlen jeg skal bruge her?? Ttop= Vo/g

b) V=Vo +at. Er det denne formel, jeg skal bruge her???
 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2012 af mathon

a)

                                        (1/2)·g·t2 + vo·t - Δs = 0

                                        (1/2)·g·t2 + vo·t - Δs = 0

  uden enheder                                       
                                       (1/2)·9,81·t2 + 5·t - 50 = 0

                                       9,81·t2 + 10·t - 100 = 0        t>0

  hvoraf t
  for nedfaldstidspunktet
  kan beregnes

b)
                                      v = vo + g·t                 t beregnet i a)
 


Svar #2
29. januar 2012 af smilme (Slettet)

Jeg får t= 3,7s og V= 36,33m/s

Er det rigtig???


Skriv et svar til: Lodret kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.