Matematik

Koordinater og vektorer

10. februar 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan beregner jeg vektor PQ med punkterne P(-7,-7) og Q(3,3).


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2012 af mathon

 

                                                   PQ = OQ - OP
 

..........
    en stedvektor har samme koordinater som det punkt, den er stedvektor for
 


Svar #2
10. februar 2012 af mathbj (Slettet)

Det vil sige at vektor PQ = (-10,-10)- Egentlig har man regnet det ud som en vektor, men fordi det er en linje, kan man fjerne minus fortegnet så vektor PQ = (10, 10), som igen kan ganges med 1/10, så PQ = (1, 1).   


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2012 af mathon

"Det vil sige, at vektor..."

                                                   PQ = OQ - OP = [3,3] - [-7,-7] = [10,10]


Skriv et svar til: Koordinater og vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.