Matematik

Differentialkvotient **HASTER!!**

10. februar 2012 af Zkw37 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er er gået helt i stå med denne opgave, og har forsøgt at lave den uden held..

 

Bestem en ligning for den tangent, der står vinkelret på linjen med ligningen 2y + x - 4 = 0

Det er til en aflevering idag!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

For linier, der står vinkelret på hinanden gælder der, at produktet af deres hældningskoefficienter er lig med -1 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Der er mange linier, der er vinkelrette på den givne linie.

Der mangler en oplysning mere.

Giv os HELE opgaven - ikke i småbidder . . .

;-)


Svar #3
10. februar 2012 af Zkw37 (Slettet)

#2


Hov jeg beklager, at jeg glemte første del af opgaven:

 

Funktionen f er givet ved f(x) = 3x2 - 6x + 5


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Find liniens hældning
 

Find f '(x)
 

sæt f ' = -1 / (liniens hældning)
 

find x af den fremkomne ligning og indsæt i f, så har du punktet
 

brug tangentligningen y = f ' * (x - x0) + y0


Skriv et svar til: Differentialkvotient **HASTER!!**

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.