Matematik

Trekanter

10. februar 2012 af simonlinn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg vil lige vide om jeg har regnet den første opgave rigtigt: 

Hans tegner en trekant ABC der opfylder A=40°, b=4 og c=5

 - Beregn de resterende sider i trekanten.

Er det så: a2 = 42 + 52 – 2 ·4 ·5 ·cos(40°) = 10,3582  ?

 

2. opgave: 

Freja tegner en trekant EFG der opfylder e=5, f =12 og g=12.
b) Beregn alle vinkler i trekanten.

 

??? Hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2012 af SuneChr

Nr 1 er rigtig.  a er da kvadratroden af 10,3582 .

Nr 2    ΔEFG er ligebenet. Træk højden fra E ned på |FG| hvorved fås to identiske retvinklede trekanter, hvor en almindelig cos beregning giver vinkel F   (= G).


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.