Matematik

Retvinklet trekanter

10. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hey..

Er dette korrekt?

Bestem længden af hver af siderne AC og BC.

hypotenusen er 25, vinkel A er 18° - og da det er en retvinklet trekant, har jeg valgt C, som 90°

|BC|
sin(A) = a/c
c * sin(A) = a
25 * sin(18) = a
7,73 = a
 


|AC|
tan(A) = a/b
b * tan(A) = a
b = a/tan(A)
b = 7,73/ tan(18)
b = 23,79
 

Er dette korrekt?

 

På forhånd tak ;-)!


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2012 af mathon

                    a = 25·sin(18º) = 7,73

                    b = 25·cos(18º) = 23,78


Svar #2
10. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Okay, så jeg skal bruge cos i stedet for tan i b?

Mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. februar 2012 af mathon

          ikke skal
men
          det kan skrives lidt kortere og lige så korrekt


Skriv et svar til: Retvinklet trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.