Samfundsfag

FN's Logo - hvorfor ser det sådan ud?

13. februar 2012 af aidasharzad (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

jeg tænkte lige på, hvad forestiller symbolerne i FN's logo??
 Har kigget på det, og mit bud ville være, at det var alle verdensdelene samlet.
  

Jeg vil rigtig gerne høre jeres bud, og hvis der er nogen der kender historien bag logoet, eller ved hvad kransen rundt om betyder, vil jeg meget gerne vide det. :-)


Brugbart svar (3)

Svar #1
13. februar 2012 af Walras

The olive branch of peace (and war..).

Olivengrenen stammer fra det antikke Grækenland og Rom. Den var et symbol på fred, lykke, storhed og krig. Men du kan selv læse lidt om den på Internettet. Så får du nok en idé til, hvorfor den omfatter jordkloden i FN's logo. Hvad er FN's formål? Alt det du dog kan overveje. :-) 


Svar #2
14. februar 2012 af aidasharzad (Slettet)

Tak! 
 

FN blev jo oprettet, fordi den skulle sørge for, at der ikke udbrød en ny verdenskrig og altså dermed sikre verdensfreden. Er det derfor, at jordkloden er med? Og så vidt jeg kan se er USA i centrum af billedet. Skyldes det, at FN's hovedkvarter ligger i New York? :-) 


Brugbart svar (3)

Svar #3
14. februar 2012 af Walras

At sikre verdensfreden er vel et meget fint eksempel på, at de Forenede Nationer har at gøre med HELE VERDEN. På den måde virker det ret relevant at have både en jordklode (verden) og en olivengren, der beskriver fred og krig på en og samme tid, ikke? 

Så vidt jeg kan se, er USA ikke i centrum af billedet. Billedet er, hvis jeg ikke tager fejl, verden set oppe fra (som om du kigger fra universet og direkte ned i nordpolen). Jeg tror ikke, at der er tænkt over, at USA skal ligge i midten. Det er nok blot, fordi Nordamerika er relativt nærved nordpolen i forhold til så mange andre verdensdele. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2016 af A13orkowski (Slettet)

Mener bestemt at vide, kortet i logoet er et kort over den flade jord... Altså et kort over jorden som den så ud inden, Copernicus og co fandt ud af at vi befinder os på en klode... Hvis man lægger mærke til det så mangler antarctica på kortet? tror måske at oliven grenen, forestiller at være antarctica,(operation high jump)( Adm. Byrd)... som man mente omsluttede jorden, som en ring/mur af is, og dermed holdt havene på plads... Hmm?


Skriv et svar til: FN's Logo - hvorfor ser det sådan ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.