Matematik

Bestem integralet 2x/x^2+3

14. februar 2012 af Johan193 (Slettet)

Bestem integralet

∫2x/(x^2+3)dx.

Hvad gør jeg? Det er noget med substitution men jeg forstår det ikke helt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2012 af peter lind

Brug substitutionen t = x2+3   dt =2xdx


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2014 af JustMyName (Slettet)

Hvad hedder den ydre funktion så? Jeg er med på, at den indre er t = x2+3


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den ydre funktion er 1/x . Man har

        \int \frac{2x}{x^{2}+3}\, \textup{d}x=\int \frac{1}{x^{2}+3}\, \textup{d}(x^{2}+3)=\ln(x^{2}+3)+k


Skriv et svar til: Bestem integralet 2x/x^2+3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.