Der er lige nu 1563 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Vektorer

15. marts 2012 af 
 - Niveau: A-niveau

Heeeej alle..

er der nogen der vil hjælpe mig med at udregne b) Bestemmelse af koordinatsættet til røringspunktet Q mellem kuglen og planen:

kuglens ligning = (x)^(2) + (y)^(2) + (z - 5)^(2)=(3)^(2)

Ligningen for kuglens tangentplan i P er: 2*x - y - 2*z + 1=0

 

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 925
Matematik
Hentet af 518
Matematik
Hentet af 775
Matematik
Hentet af 534
Matematik
Hentet af 808
Matematik
Hentet af 7
Matematik
Hentet af 281
Matematik
Hentet af 303
Matematik
Hentet af 328
Matematik
Hentet af 7



Brugbart svar (0)
15. marts 2012 af 

Find kuglens centrum CQ er normalvektor til planen og har længden r



Brugbart svar (0)
15. marts 2012 af 

#0

Du har allerede opgaven kørende her http://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1165049 , hvor du har fået omfattende hjælp. Fortsæt diskussionen i den oprindelige tråd i stedet for at oprette en ny tråd med den samme opgave.



Brugbart svar (0)
15. marts 2012 af 

     kuglen
                                                            x·x + y·y + (z - 5)·(z - 5) = 32

  har i punktet
  Q(xo,yo,zo)
  tangentplansligningen
                                                            xo·x + yo·y + (zo - 5)·(z - 5) = 32

                                                            xo·x + yo·y + (zo - 5)·z  - 5zo + 25 - 9 = 0

                                                            xo·x + yo·y + (zo - 5)·z  + (- 5zo+16) = 0
  som skal være
  identisk med
                                                            2·x + (-1)·y + (-2)·z + 1 = 0

  hvoraf
                                                           xo = 2     yo = -1    zo = 3
 

  koordinatsættet til røringspunktet
  mellem kuglen og planen

                                             er
                                                          Q(2,-1,3)

 






 


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.