Matematik

Sandkasse

26. marts 2012 af didodawood (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Opgave 2) En sandkasse er 2,18 m land og 1,85 m bred.

A) hvor mange m^3 sand skal der anvendes, når sandet skal ligge 30 cm højt?

B) hvad vejer sandet (helt antal kg) når 1 iter sand vejer 1,72kg?

hvordan løser man det??


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

A) Beregn rumfanget af en kasse med dimensionerne 2,18m , 1,85m og 30cm .

B) Gang rumfanget af sandet med sandets massefylde.

Eller se en af de mange tidligere tråde, hvor opgaven er behandlet, f.eks.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1169023


Svar #2
27. marts 2012 af didodawood (Slettet)

A) R = 0,30m * 1,85m = 1,2099m^3

Der skal anvendes 1,2099m^3

 

B Masse = 1,2099m^3 * 1720kg/m^3 = 2081,028kg

sandett vejer 2081,028kg


Svar #3
27. marts 2012 af didodawood (Slettet)

er det rigtigti?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

A) Dit resultat er tilsyneladende korrekt, men i din mellemregning har du kun to af de tre dimensioner med i produktet.

B) Sandets vægt angives i helt antal kg.


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

# 4

- Hvad er der galt med de 28 gram  - ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

# 4

Jeg gentager lige mit spørgsmål -

Hvorfor må vægten ikke opgives med 3 decimaler ?

Jeg spørger ikke for at være krakilsk, men fordi jeg selv lærer mine elever, at et kg = 1000 g - men hvis det er forkert med 3 decimaler, vil jeg da godt vide det . . .  ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. marts 2012 af nielsenHTX

#6 fordi opgaven lyder "B) hvad vejer sandet (helt antal kg) når 1 iter sand vejer 1,72kg?"

2081,028kg er ikke et helt tal:)

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5 , #6

(Sorry, jeg er her ikke hele tiden med kontinuerlig opmærksomhed).

Jeg har intet imod de 28g, men opgaven beder om at få svaret i helt antal kg (Spm B), som også #7 gør opmærksom på nu.


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Beklager -

/o-o/

- nu er de pudset  ;-)


Brugbart svar (2)

Svar #10
27. marts 2012 af RuneNaundrupDahl (Slettet)

Krabasken, under alle omstændigheder kan du ikke have mere end to decimaler (betydende ciffer) da alle tal kun er opgivet med to betydende ciffer. Så er tallet ligepludselig ikke troværdigt når det kommer ud i flere betydende ciffer end oplyst.


Brugbart svar (1)

Svar #11
27. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Du har ret mht. decimal-antal - men alle tallene er dog med 3 betydende cifre,

idet jeg læser 30 cm som 30,0 cm   ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #12
27. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

-


Brugbart svar (1)

Svar #13
27. marts 2012 af RuneNaundrupDahl (Slettet)

Hvis du har 30 cm har du ikke de betydende ciffer der står efter 30. Det kan ligeså godt være 30,488888888 cm men tallet er kun oplyst til 30 cm, så derfor går man ud fra 30 cm.

 

Det er i hvert fald min holdning :)


Brugbart svar (1)

Svar #14
27. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Hvis det havde været 30,4888888 cm, havde der nok stået 30,49 i lighed med de andre mål på sandkassen . . . ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #15
27. marts 2012 af RuneNaundrupDahl (Slettet)

Jeg håber du forstod min pointe :)


Skriv et svar til: Sandkasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.