Der er lige nu 258 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Fysik

Fysik lektie, hjælp!

29. marts 2012 af 
 - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen.

vi har fået som lektie til næste gang, at beregne disse to opgaver. 
- men er ikke helt inde i, hvordan man skal gøre - nogen som kan hjælpe?

Vedhæftet fil: Untitled.png
Studieportalen.dk anbefaler:
Fysik
Hentet af 7804
Dansk
Hentet af 97
Kemi
Hentet af 130
Fysik
Hentet af 19
Oldtidskundskab
Hentet af 90
Kemi
Hentet af 127
Matematik
Hentet af 8
Engelsk
Hentet af 0



Brugbart svar (2)
29. marts 2012 af 
Erik Morsing (Slettet)

Det vil være en god ide at lave et vektordiagram, hvor du indegner de, kræfter, de virker på emnerne. Denæst kan du finde resultanten.



Brugbart svar (2)
29. marts 2012 af 

11.3:  Tag et kvadreret papir. Start nederst i højre bund. Tegn en vektor (en pil) med længden 24 tern mod nord (opad). Fra pilespidsen tegner du en ny pil (vektor) 45 grader mod nordvest, som har længden 35 tern.

Tegn en pil fra (halen af den 1. pil til spidsen af den anden pil.) . Dette er den resulterende kraft.

Mål længden af denne 3. pil (i tern!!). Dette giver størrelsen =længden (i tern)

Husk at vi har sat 1 tern = 10 KN.

 

En lidt nemmere måde:

         kraft                                       projektion på y-aksen               projektion på x-aksen

-----------------------------------       --------------------------------------       ---------------------------------

  240 KN mod nord                                   240 KN                                       0 KN 

  350 KN nod nordvest (45)                  350 KN / sin(45)                     350 KN / cos(45)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I alt                                                         487,5 KN                                   247,5 KN

 

projektion på y-akse =. kraft / sinus til vinklen

projektion på x-akse = kraft / cosinus til vinklen

 

Resulterende krafts størrelse findes nu vha. pythagoras, med a=487,5, b=247,5 

Den udregning giver  ___ KN.

 



Brugbart svar (2)
29. marts 2012 af 

Jeg lavede en lille fejl... der skal stå GANGE cosinus, og ligeledes GANGE sinus!

Alle tallene er dog rigtige.

projektionen af den 1. kraft kan regnes på samme måde med vinkel= 90 grader.



Brugbart svar (2)
29. marts 2012 af 

Ø11.2

Der er 2 kræfter der påvirker bilen (udover motorkraftens acceleration).

Den ene er normalkraften, (kraft, vinkelret fra vejen, der skubber bilen)

Den anden kan du selv tænke dig til, noget som har med vægten at gøre.



Brugbart svar (2)
29. marts 2012 af 

...hvis altså vi ser bort fra gnidningsmodstanden som er lille og svær at beregne.



31. marts 2012 af 

Hej singlefyren :-)

Fantastisk forklaring! tusinde tak!

men.. du skriver at "Resulterende krafts størrelse findes nu vha. pythagoras, med a=487,5, b=247,5" og nedeunder at "projektionen af den 1. kraft kan regnes på samme måde med vinkel= 90 grader." Hvad skal jeg bruge den 1. kraft til, hvis den resulterende kraft størelse beregnes vha. pythagoras? :-)



31. marts 2012 af 

Har prøvet, og fik det rigtige resultat. Tak for den hurtige, og dejlige hjælp!


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.