Der er lige nu 1398 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Fysik

Richterskala

29. marts 2012 af 

Hej :)

 

Nogen, som lige meget pædagogisk, men samtidig gerne detaljeret, forklare hvad Richterskalaen er? Vi forstår godt det meste, men det er det med, at hvis vi har et jordskælv på 7,0 hvor mange gange større er det, end 4,7? Og hvordan regner man det ud?

Desuden også gerne hvordan grafen ser ud for det. Altså, det er en logaritmisk graf ved vi, men det bliver jo målt som 10x graf, eller..?

 

Mvh
Niklas og Pernille



Brugbart svar (1)
29. marts 2012 af 

Richterskalaen kan beskrives som R = log(x), hvor R er richterskala-værdien, og x er en variable som afhænger af perioden og amplituden mm. som er det der beskriver hvor omfattende jordskælvet er.

Hvis i så solver ligningerne 7 = log(x) og 4.7 = log(x) så fås der er x-værdi som er næsten 200 gange for 7 som for 4.7.

og ja, det er sådan det bliver målt.



29. marts 2012 af 

Ok, tusind tak :)


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.