Der er lige nu 985 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Matematik Hjælp

29. marts 2012 af 
 - Niveau: 9. klasse

Reducer udtrykket;

(3a - b)(a + 2b) - 4a (a - b) + a2

Studieportalen.dk anbefaler:
Fysik
Hentet af 19
Matematik
Hentet af 8



Brugbart svar (1)
29. marts 2012 af 

Der skal ganges ind i alle led, den 1. parantes:

(3a-b)(a+2b) = 3a*a+3a*2b-b*a-b*2*b = 3a^2+6ab-ab-2b^2 = 3a^2 +5ab-2b^2

---

- Mikkel



Brugbart svar (1)
29. marts 2012 af 

- og så er det jo bare at skrive af . . .



29. marts 2012 af 

ER det, det færdigt?



Brugbart svar (1)
29. marts 2012 af 
Flemming1212 (Slettet)

Det er færdigt ja.



Brugbart svar (1)
29. marts 2012 af 

#4

Nej, det var jo kun det første led. Dertil skal så lægges de to andre led.



Brugbart svar (1)
02. april 2012 af 
Flemming1212 (Slettet)

Jeg mente i forhold til de 2 første parenteser, som skulle ganges ;D. Resten er jo let.


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.