Der er lige nu 1326 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Ligningssystem

29. marts 2012 af 
 - Niveau: B-niveau

Bestem løsningen til ligningssystemet

4x+5y=13

x-y=1

 

På forhånd tak

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 534



Brugbart svar (0)
29. marts 2012 af 

Prøv at isolere y eller x i den nederste og sæt ind i den anden.

 

---

- Mikkel



Brugbart svar (0)
29. marts 2012 af 

4x + 5y = 13   ⇔ 4x = 13 - 5y   ⇔   4(1 + y) = 13 - 5y   ⇔  4 + 4y = 13 - 5y   ⇒   y = ....

x - y = 1   ⇔   x = 1 + y          ----> ^tal indsat^

---

"Experience is the name every one gives to their mistakes." - Oscar Wilde



29. marts 2012 af 

 

 

#2


4x + 5y = 13   ⇔ 4x = 13 - 5y      =  4(1 + y) = 13 - 5y   ⇔  4 + 4y = 13 - 5y ⇒ y = ....

                                                                                  Hvor kommer 4+4y fra? 



Brugbart svar (0)
29. marts 2012 af 

Du kan også tænke på, hvordan 4(1 + y) forsvinder pludselig ... og så får man 4 + 4y...

Nej nej ... Det er bare parentesen, der skal ganges ud...

---

"Experience is the name every one gives to their mistakes." - Oscar Wilde



29. marts 2012 af 

Nå ja for pokker!

 

Mange tak!



Brugbart svar (0)
30. marts 2012 af 

1)   4x + 5y = 13

2)   x - y = 1......................gang denne ligning med 5

2)  5x - 5y = 5.......................læg ligning 1 til

1)  4x + 5y  = 13
--------------

9x = 18

x = 2

2)  2 - y = 1

y = 1

;-)


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.