Der er lige nu 613 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Hypotese

29. marts 2012 af 
 - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg har ikke rigtigt forstået, hvordan det er man finder hypotesen i en retvinklet trekant. Jeg kan formlen, men forstår bare ikke, hvordan den regnes ud? F eks med 75^2+75^2 = ? Jeg ved bare at svaret er 106,7.

Studieportalen.dk anbefaler:
Biologi
Hentet af 299
Biologi
Hentet af 519
Fysik
Hentet af 113
Kemi
Hentet af 92
Kemi
Hentet af 370
Biologi
Hentet af 4
Biologi
Hentet af 17
Biologi
Hentet af 302
Biologi
Hentet af 64



Brugbart svar (1)
29. marts 2012 af 

Det hedder hypotenusen.

"Summen af kateternes kvadrater, i en retvinklet trekant, er lig med kvadratet på hypotenusen.

I symbolsk notation:      a2 + b2 = c2    " - Wikipedia

---

"Experience is the name every one gives to their mistakes." - Oscar Wilde



Brugbart svar (1)
29. marts 2012 af 
Flemming1212 (Slettet)

Du gør det hjælp af Pythagoras.. a= 1. katete b= 2. katete og c=hypotenusen

 

Pythagoras' læresætning lyder: a^2+b^2=c^2

I dit eksempel: 75^2+75^2=c^2=11250

For at fjerne potensen fra siden c udregner du kvadratroden af 11250, hvilket er ca. 106. 



Brugbart svar (1)
30. marts 2012 af 

Resultatet er 106,07  ;-)


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.