Matematik

Hjælp til forklaringsopgave

01. april 2012 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når lyset trænger ned gennem vandet i en sø, aftager det i takt med dybden. Lysintensiteten f(x) er bestemt ved

 

f(x) = 100*0,693^x

Jeg har fundet halveringskonstanten som er 1,89 jeg er dog ikke helt sikker på, hvad det betyder. Er det hvis lysintensiteten  er 1,89 halveres dybden? Eller ???

 

Samtidig skal jeg forklare hvad a fortæller om hvordan lyset aftager med voksende dybde i søen.. Jeg er her heller ikke helt sikker på hvad jeg skal skrive...

 

 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. april 2012 af emde93 (Slettet)

Halveringskonstanten er den mængde x der skal til før y er halveret.

I dette tilfælde er det at man skal 1.89 (enhed?) ned for at lysintensiteten er halveret.

a for en eksponentiel funktion kaldes fremskrivningsfaktoren som er givet ved a = f = 1 + v

hvor f er fremskrivningsfaktoren og v er vækstraten, altså den procentvise ændring i forskriften pr. x.

Det medfører at for denne reaktion kan lysintensitetens procentvise aftagelse bestemmes.

1 + v = 0.693 ⇔1  - 0.693 = - v = - 0.307 = - 3,07 %

Lysintensitet aftager derfor med 3.07 % pr. dybteenhed (m? cm? mm?)


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. april 2012 af nielsenHTX

#1 der gik noget galt her

"1 + v = 0.693 ⇔1  - 0.693 = - v = - 0.307 = - 3,07 %"

lysintensitetens falder med 1-0,693=30,7% pr (enhed)


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2012 af emde93 (Slettet)

Kommafejl ;)

tak for rettelsen


Skriv et svar til: Hjælp til forklaringsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.