Der er lige nu 1104 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

tangent

17. april 2012 af 
Ultraviolet (Slettet)

En cirkel har centrum i punktet C(3,-2) og går gennem punktet P(0,2).  Jeg har fået at den er -3x+4y-8=0 er det korrekt?

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 983
Matematik
Hentet af 1007



Brugbart svar (0)
17. april 2012 af 

Skal tangenten være tangent til cirklen i punktet P?

I så fald er ligningen korrekt fortangenten.



Brugbart svar (0)
17. april 2012 af 

 

                                                (x-3)2 + (y+2)2 = 52

  eller skrevet som oplæg
  til tangentformen

                                                (x-3)(x-3) + (y+2)(y+2) - 25 = 0

  med tangenten i
  P(xo,yo)
                                                (xo-3)(x-3) + (yo+2)(y+2) - 25 = 0

                                               
  med tangenten i
  P(0,2)
                                                (0-3)(x-3) + (2+2)(y+2) - 25 = 0

                                                -3(x-3) + 4(y+2) - 25 = 0

                                                -3x + 4y - 8 = 0
  eller
                                                y = (3/4)x + 2


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.