Matematik

Trigonometri

20. april 2012 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder og laver nogle øvelser i matematik og har sat fast i den vedhæftede opgave i noget tid.

Er der nogen der kan hjælpe mig lidt på rette vej?

 

På forhånd tak

Vedhæftet fil: photo.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2012 af nielsenHTX

du kan lave en ret linje fra A(0,4) og B(4,7) denne linje vil også gå igennem C.

kaldes linjen f(h)=a*h+b  må x være f(4+7).


Svar #2
20. april 2012 af zaidihassan (Slettet)

Jeg er stadig ikke helt med. Hvordan bruger jeg punkterne??


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

De to retvinklede trekanter med hypotenuser AB og BC er ensvinklede, så der gælder

4 / 7 = (7-4) / (x -7)

Løs nu denne ligning i x .


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. april 2012 af AskTheAfghan

Forhold ...   (7 - 4) / 4 = (x - 7)/7 ⇒ x = ...


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Brug de to ensvinklede trekanter -

Den søgte side bliver da 7 + x 

Skitse vedhæftet   ;-)

Vedhæftet fil:Trigonometri.PNG

Brugbart svar (2)

Svar #6
20. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Blot for en ordens skyld skal det gøres klart, at x har en anden betydning i den vedlagte tegning end i opgavens formulering.


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. april 2012 af Krabasken (Slettet)

# 6

Det er helt korrekt - meningen var at undgå toleddede størrelser i udregningen -

og til sidst gøres netop opmærksom på, at den SØGTE side er 7 + x.

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. april 2012 af Jegvedingenting

#7

Du er da godt nok smart til matematik. Du gør arbejdet en del lettere :-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. april 2012 af Krabasken (Slettet)

# 8

Thnx  ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. april 2012 af YesMe (Slettet)

Ja, men det er endnu lettere at sætte et andet symbol på istedet for x (på tegningen).


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.