Der er lige nu 1998 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Integralregning

22. april 2012 af 
 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er igang med at lave en opgave, men jeg kan ikke finde ud af det.

 

Opgaven lyder på . Grafen for f(x)=3^3-9x afgrænder sammen med x-aksen i anden kvadrant  en punktmængde som har et areal.

a) betem arealet af denne punktmængde.

Jeg skal finde skæringspunkterne, før jeg kan finde arealet ik? hvordan kan jeg finde skæringspunkterne?

Jeg har ingtegeret funktionen til x^4/4-9*x^2/2+k

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 4230
Matematik
Hentet af 812
Matematik
Hentet af 484
Matematik
Hentet af 564
Matematik
Hentet af 232
Matematik
Hentet af 431
Matematik
Hentet af 674
Matematik
Hentet af 602
Matematik
Hentet af 708



Brugbart svar (1)
22. april 2012 af 

Du mener sikkert f(x) = x3 -9x ? Man skal løse ligningen f(x) = 0 . Benyt nulreglen for at løse den.



Brugbart svar (1)
22. april 2012 af 

find skkæringer med x. Det gør du ved at løse f(x) = 0 = 3^3-9x

Det ligner bare at der er en fejl i f(x). ellers afgrænser funktionen sammen med y aksen også.

---

- Mikkel



22. april 2012 af 

Funktionen hedder f(x) = x3 -9x, så har jeg integeret funktionen til X4/4-9*x2/2+k

Skal jeg løse den oprindelig funktion før jeg begynder at ingtegere funktionen?



Brugbart svar (1)
23. april 2012 af 

#3

Som nævnt i #1 skal man løse ligningen f(x) = 0 for at finde grænserne.


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.