Der er lige nu 2379 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Andengradsligninger

24. april 2012 af 

Hej alle sammen!

Jeg har et problem, og jeg håber i kan hjælpe mig..

 

Opgaven lyder:
løs ligningerne (hvis det er muligt) f(x) = 0.

 

a)  f(x)=2·x^2-4·x-6

b)  f(x)=3·x^2+12·x+12

c)  f(x)=-x^2+2·x-2
 

Jeg håber i kan hjælpe mig - på forhånd tak

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 1797
Matematik
Hentet af 617
Matematik
Hentet af 3940
Matematik
Hentet af 2457





Brugbart svar (1)
24. april 2012 af 

Alle ligningerne er 2.-gradsligninger. I hver ligningen beregnes diskriminanten d, og hvis d ≥ 0 , kan man benytte rodformlen til at beregne ligningens rødder. Formlen kan du helt sikkert finde ved at slå op i din bog.



24. april 2012 af 

Hej Andersen 11.

I opgaven skulle jeg også finde diskriminanten, samt toppunkterne.
det næste jeg skal gøre er at beregne ligningens rødder så? :-)



Brugbart svar (1)
24. april 2012 af 

#3

Ja, når opgaven beder om at beregne rødderne, skal man så gøre det. At finde 2.-gradspolynomiets rødder betyder at løse ligningen f(x) = 0 .


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.