Der er lige nu 1900 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

2. gradsligning

25. april 2012 af 

Løs følgende 2. gradsligning.

4 ( x - 2 ) ( x + 6 ) = 36

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 862



Brugbart svar (0)
25. april 2012 af 

   

                          4 ( x - 2 ) ( x + 6 ) = 36

                          ( x - 2 ) ( x + 6 ) = 9

                          x2 + 4x -12 = 9

                          x2 + 4x - 21 = 0

                         



Brugbart svar (0)
25. april 2012 af 

Svarene for x er -7 og 3



Brugbart svar (0)
25. april 2012 af 

Man kan også skrive

4·(x - 2)·(x + 6) = 36 ⇒

(x+2 -4)·(x+2 +4) = 36/4 = 9 ⇒

(x+2)2 - 42 = 32

(x+2)2 -42 -32 = 0 ⇒

(x+2)2 -52 = 0 ⇒

(x+2 +5)·(x+2 -5) = 0 ⇒

(x + 7)·(x - 3) = 0 ,

hvilket bekræfter resultatet i #2.

 


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.