Matematik

Trigometriske funktioner

26. april 2012 af Fibirger (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Guys. Kan i hjælpe mig med det sidste :)

1. Forklar hvordan man kan bestemme konstanterne a, b, c og k i forskriften for en harmonisk sviningning:  udfra aflæsninger på en graf. Illustrer vha figur.

2. Bevis formlerne, hvor T = perioden
- b = 2p/T

- Vandret parallelforskydning (= faseforskydning)  = c/b

3. Redegør for hvad det vil sige at de trigonometriske funktioner er periodiske.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2012 af mathon

     definition på en periodisk funktion
 

                                   f(x + n·α) = f(x)          hvor α er perioden og n∈Z


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2012 af mathon

 

                                  f(t) = A·sin(ω·t + β)

          ω er vinkelhastigheden, [ω] = radianer/sek eller s-1

          defineret som
                                         ω = 2π / T

 hvoraf
                                         T = 2π / ω


            


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2012 af mathon

når
         grafen for
                                  y = sin(ωx) parallelforskydes efter parallelforskydningsvektor [-φ,k]
får den nye graf
ligningen
                                  y' = sin(ωx' + φ) + k      hvor man ikke "gider" sætte "mærke" på x og y
og således
bliver til
                                  y = sin(ωx + φ) + k

 


Skriv et svar til: Trigometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.