Der er lige nu 2363 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Pythagoras

27. april 2012 af 

Kan ikke finde ud at denne her:

 

For en retvinklet trekant gælder, at den ene katete er dobbelt så stor som den anden. Find de to kateters længder, når hypotenusen er 100 cm!

 

Nogen der kan hjælpe?

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 2
Matematik
Hentet af 298
Matematik
Hentet af 536
Matematik
Hentet af 358
Matematik
Hentet af 800
Oldtidskundskab
Hentet af 248
Matematik
Hentet af 39
Matematik
Hentet af 9



Brugbart svar (0)
27. april 2012 af 

√(x2 + 2x2) = 100

Isoler x og gang med 2 for at få den anden katete.



Brugbart svar (0)
27. april 2012 af 

#1 glemmer lige en parentes.

√(x2 + (2x)2) = 100



Brugbart svar (0)
27. april 2012 af 

#2 

Nej! (2x)2 = 4x2 hvilket IKKE stemmer overens, med at den anden katete kun skal være 2 gange større.

Hvorimod 2x2 netop udgør det dobbelte af x2



Brugbart svar (0)
27. april 2012 af 

#3 JO det gør så... dit regnestykke.

√(x2 + 2x2) = 100  ,x>0 for x= (100/3)*√(3) ≈ 57.735

altså skulle den anden side være ≈115.470, så

√(57.72+115.52)≠100 men ≈129.1

SÅ jo der skal parenteser om 2x....

 



Brugbart svar (0)
27. april 2012 af 


Brugbart svar (0)
27. april 2012 af 

#7 fint så er vi enig :)



Brugbart svar (0)
27. april 2012 af 

#4

Jeg må desværre bøje mig, - min udregning giver 100, - men du har ret i at der skal parantes om for at få den rigtige katete, - ellers er det selvsagt det dobbelte af kateten i 2. Jeg beklager.

 

Og dermed er kateterne naturligvis ≈ 44.72 og ≈ 89.44


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.