Matematik

Løs uligheden???

27. april 2012 af Geeek (Slettet) - Niveau: A-niveau

Løs uligheden x- x - 12 ≤0

 

≤ det her tegn skal forestille et < oven på et lighedtegn =  !!!!! OBS!


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2012 af nielsenHTX

løs først x^2-x-12=0 der har løsningerne x1 og x2       (x1<x2)

da f(x)=x^2-x-12 er en "glad" parabel vil den være mindre end 0 mellem rødderne så

x^2-x-12 ≤ 0    gælder fra og med x1 til og med x2

 


Svar #2
27. april 2012 af Geeek (Slettet)

Kan du uddybe det mere? :) - Har ikke haft om det endnu i skolen...


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2012 af SuneChr

Lav da, i stedet for # 1 ,  en oversigt:

x                                     x                                                x2

--------------------------------|------------------------------------------|-----------------------------------→

x2 - x - 12             +        0                       -                            0                +

Løsningsmængden L er da:             L = { x |  x2 - x - 12 ≤ 0 }  =  { x |  x1 ≤ x ≤ x2 }   ⇔  x ∈ [x1 ; x2]


Svar #4
27. april 2012 af Geeek (Slettet)

Undskyld men det forstår jeg seriøst ikke en meter af!?? Det er helt ny for mig! Kan du forklare hvad du har gjort og er det resultatet? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har da sikkert lært at løse 2.-gradsligninger? Og du har da sikkert lært, at grafen for et 2.-gradspolynomium f(x) = ax2 + bx + c er en parabel, og du må have lært, hvorledes udseendet af parabelen afhænger af de tre konstanter a, b, og c, gennem deres fortegn og størrelse?


Svar #6
27. april 2012 af Geeek (Slettet)

Nårh ja det giver meget mere mening nu :) tak tænkte slet ikke på det :)


Skriv et svar til: Løs uligheden???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.