Der er lige nu 2350 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Differentialligning

28. april 2012 af 
 - Niveau: A-niveau

Jeg skal til eksamen i Matematik (A) om en lille måned. Jeg har været til prøve eksamen idag på min skole og jeg lagde i særdeleshed mærke til, at jeg ikke ved hvordan jeg skal løse opgave med differentialligninger. Er der en der kan forklare hvordan jeg skal gribe opgaver som opgave 11 an i vedhæftede? Hvad er det jeg skal kigge efter og lægge mærke til?

I øvrigt må det nævnes, at jeg er dybt taknemmelig for al den hjælp jeg har fået fra nogle af jer. (mathon, Andersen11) 

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/111209%20stx113%20MAT%20A.ashx

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 214
Fysik
Hentet af 1512
Matematik
Hentet af 1339



Brugbart svar (0)
28. april 2012 af 

Har du ikke en lommeregner... så kan du bare skrive:

desolve(C ' = 0.4-0.02C,t,C)....

så får du et resultat med en konstant kaldet @xx.

konstantens værdi finder du ved at løse resultatligningen ved at indsætte det opgivne punkt C(0)=0.



Brugbart svar (0)
28. april 2012 af 

11 a

Benyt den generelle løsning til differentialligningen

y '  =  a·y + b     ⇔    y  =  - b/a + c·ea·x       b, c ∈     a ∈ R \ {0}    Dm(f) = R



28. april 2012 af 

Er sgu ikke helt med ..



Brugbart svar (0)
28. april 2012 af 

#3

Man skal kende løsningsformlerne til de mest grundlæggende typer af differentialligninger. Ligningen i opgaven har den form, som SECC angiver i #2. Man kan derfor umiddelbart skrive den generelle løsning ned og så benytte betingelsen C(0) = 0 til at fastlægge den arbitrære konstant c .


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.