Der er lige nu 124 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

ydelse

29. april 2012 af 
 - Niveau: C-niveau

 

kan en ydelse ligninger altid løses?

kan den løses på forskellige måder??

hvor mange løsninger kan man forvente??

Er der nogle særlige formler?

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 288



Brugbart svar (0)
29. april 2012 af 

Hvad er det for en ydelsesligning du taler om ?



Brugbart svar (0)
29. april 2012 af 

F.eks. kan annuitetslåns formlen erstattes med en simulering:

Find månedlig ydelse, når lånet er 220097, rente er 0.15% pr md., lånet løber over 145 terminer.

define a=220097

for j, 1, 145

a= a * 1.0015 - 1691.5

disp a

endfor

 

Hvor man ville prøve forskellige værdier (ændre 1691,5) indtil man fik gælden a til at ende med nul.



30. april 2012 af 

Singlefyren>> Det forstod jeg ikke helt....



Brugbart svar (1)
30. april 2012 af 

du har

                               A0 = y·(1 - (1+r)-n) / r
hvoraf
                               y = (A0·r) / (1 - (1+r)-n)
     
              som ikke kan løses med hensyn til r uden brug af CAS
men
              kan løses med hensyn til A0 og n

              da det vides, at r,A0,n∈R+, er kun én løsning relevant


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.