Matematik

3. grads regression

30. april 2012 af kaspkasp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen

 

Er i gang med at lave AT, og håber på, at der er nogen der kan forklare mig hvad er 3.- og en 4. grads regression er og eventuelt hvordan man laver en ud fra noget data i praksis (helst i maple 15 eller LoggerPro).

Jeg er kommet frem til at det også kaldes polynomium-regression og at det er en form for regression man selv designer. Er dette rigtigt? og kan i forklare mig hvordan? 1000-tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2012 af peter lind

Det betyder at du skal finde parametren a, b,c og d i tredjegradspolynomiet ax3+bx2+cx+d, så polynomiet stemmer så godt som muligmed nogle data. med 4. grads polynomiet skal du blot udvide det med et led med x4. Hvordan man præcis gør det i et program er selvfølgelig afhængig af det pågældende program.  En mulighed er at sætte zi =xi.  så bliver det til en lineær regression med de 3 variable z3, z2 og z1.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. april 2012 af ptrstoeving (Slettet)

Hej Kaspkasp
Når du laver regression, finder du en funktion der passer på dine data så godt som det er muligt.

De funktioner man arbejder med i gymnasiumet er ofte linære funktioner, Parabler og eksponentiele funktioner, fordi de beskriver mange forskellige slags data. Men det er ikke altid du bruger disse, nogen gange har du måske brug at beskrive nogen data med en 3 grads polynomium og derfor en 4. grads regression, eller en helt anden type regression på andre former.

Personligt bruger jeg ikke maple, så jeg er ikke sikker på syntaxen.
jeg håber  det hjalp, ellers bare skriv. :)


Svar #3
30. april 2012 af kaspkasp (Slettet)

Tak skal i begge have, jeg prøver at kigge på det :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
01. maj 2012 af FætterGlad (Slettet)

I Maple skal du åbne statistikmodulet ved at skrive

with(Statistics)

så kan du nemlig bruge funktionen Fit, som laver regression.

Først indtaster du alle dine data, fx

X:=[0,1,2,3,4]   x-værdier

Y:=[0,1,2,3,4]   funktionsværdier

så skriver du

Fit(den funktion du vil lave regression over, X, Y, den uafhængige variabel)

 

Du kan evt. indtegne den fundne funktion (tredje- eller fjeredegradspolynomiet) i samme koordinatsystemet som dine data. Det kræver, at du åbner display-modulet.

Du kan se et eksempel i den vedhæftede fil med tilfældige værdier for X og Y, som jeg har lavet tredjegradsregression på.

-----------

Ellers kan du også bruge PolynomialFit i stedet for Fit, det er måske lidt lettere. Så skriver du bare

PolynomialFit(3,X,Y,x) hvis det f.eks. er et tredjegradspolynomium.

Vedhæftet fil:tredjegradsregression.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2017 af PerHenrikChristiansen (Slettet)

Se eventuelt her angående: tredjegradsregression


Skriv et svar til: 3. grads regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.