Der er lige nu 1684 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Kemi

koncentrationer

05. maj 2012 af 
 - Niveau: C-niveau

hvad er forskellen på den aktuelle koncentraion og den formelle koncentration? 

jeg bliver forvirret af man bruger den samme formel til at udregne begge dele..

 

Studieportalen.dk anbefaler:
Kemi
Hentet af 350
Kemi
Hentet af 1313
Kemi
Hentet af 220
Biologi
Hentet af 3



Brugbart svar (1)
05. maj 2012 af 

en svag monoprot syre HB fremstilles af n mol i V liter opløsning

     den formelle koncentration
     er
                     cs = n/V

     syren reagerer imidlertid delvist med vand,  
     hvorfor der kun resterer en restdel af syren
     i den vandige opløsning

                                                      HB       +       H2O    --->      B-      +      H3O+
molære koncentrationer              cs(1-α)                                   α·cs             α·cs         hvor α er ioniseringsgraden

   hvor                                   
                                                   α = (-Ks+√(ks2+4·Ks·cs) / (2cs)

så syrens aktuelle koncentration
bliver

                    [HB] = (cs(1-α)) / V

 



Brugbart svar (1)
05. maj 2012 af 

                                                     HB       +       H2O    --->      B-      +      H3O+
molære koncentrationer                       cs(1-α)                                 α·cs             α·cs         hvor α er ioniseringsgraden



Brugbart svar (1)
06. maj 2012 af 

rettelse

så syrens aktuelle koncentration
bliver

                    [HB] = cs(1-α)

 


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.