Der er lige nu 83 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Funktion - Rumfang

05. maj 2012 af 
 - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved f(x) = 1/x + √x

Grafen for f, førsteaksen og linjerne med ligningerne x = 1 og x = 4 afgrænser et område M, der har et areal. Når området M drejes 360º om førsteaksen, fremkommer et omdrejningslegeme.

1) Bestem rumfanget af dette omdrejningslegme???

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 627



Brugbart svar (0)
05. maj 2012 af 

Beregn rumfanget

Vx = π · 14 (f(x))2 dx


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.