Matematik

Find fi i sinusfunktion

05. maj 2012 af Nugga-t (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har funktionen f(x)=1,5*sin(0,48*t*φ)+3,5

Jeg har også en lang punktserie fra funktionen, men uanset hvilket punkt jeg sætter ind får jeg en vidt forskellig fi værdi. 

Er der nogle der gider udregne fi ud fra punktet (2,3.5), så jeg kan se hvad jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfor kaldes funktionen f(x) , når x ikke indgår på højre side?

Man finder

φ = sin-1((f(x)-3,5)/1,5) / (0,48·t) .

Indsæt t = 2 , og f(x) = 3,5 . Her drejer det sig om at finde nulpunkter for sin(0,48·t·φ) , dvs

0,48·t·φ = p·π , hvor p er et helt tal.


Svar #2
05. maj 2012 af Nugga-t (Slettet)

Mange tak.

 

Det med x'et var en tastefejl, det skulle selvfølgelig have været t.


Skriv et svar til: Find fi i sinusfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.