Der er lige nu 202 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Kemi

Aktuelle konc?

05. maj 2012 af 
 - Niveau: A-niveau

Hej :)

Håber nogle kan komme med hints til denne opgave:

 

Der afvejes 5,0 g NaCl og 5,0 g Na2SO4. De stoffer opløses i demineraliseret vand i en 500 mL. målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med demineraliseret vand.

a. Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+ , Cl- og SO42- i opløsningen.

Håber på respons.

På forhånd tak!



Brugbart svar (1)
06. maj 2012 af 

 

molmasser   
                                          NaCl                                                                                 Na2SO4
                sum({1,1}*{22.990,35.453}) = 58,453            sum({2,1,4}*{22.990,32.065,15.999})  =  142,041     

Na-masseprocent
                                      22,990 / 58,453 = 39,3%                             2·22.990 / 142,041 = 32,4%
 

 

stofmængder
                                                   Na+       
                              ((5,0 g)·0,393 + (5,0 g)·0,324) / (22.990 g/mol) = 0,1559 mol

                                                   Cl-      
                              ((5,0 g)·(1 - 0,393)) / (35.453 g/mol) = 0,0856 mol

                                                   SO42-      
                              ((5,0 g)·(1 - 0,324)) / ((142,041-2·22,990 g/mol) = 0,0352 mol

 

koncentrationer               Na+                             Cl-                       SO42-

                                           0,3118 M                  0,1712 M                0,0704 M
                                   
 

                         


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.