Der er lige nu 192 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Bestem integralet

06. maj 2012 af 

hej venner! :-)

Jeg sidder og laver mat opgaver uden opgaver, hvor jeg er røget ind i et problem! :(

Jeg skal bestemme integralet, men jeg kan ikke finde ud af det, så jeg håber at der er nogle som vil hjælpe mig! TAK:)

∫(2x-1)6 dx ..



Brugbart svar (0)
06. maj 2012 af 

Hvordan kan du sidde og lave en Matematik opgave, uden at have opgaven?? :o



06. maj 2012 af 

Ups .. der skulle stå opgaver uden hjælpemidler -.- my bad!!



Brugbart svar (0)
06. maj 2012 af 

Lad m = 2x - 1, så dm/dx = 2 ⇒ dx = dm/2

∫ (2x - 1)6 dx =(1/2)·∫ m6 dm = m7/14 + K

indsæt m tilbage. Done

Man benytter substitutionsmetoden for at gøre integranden "mindre" (reduceret) ved at forveksle det med andre symboler. Dette ændrer hvad der skal integreres med hensyn til hvad - men resultatet til den oprindelige integral vil være det samme, idet du blot har ladet det til at være lig med et eller andet uden at tilføje eller fjerne - som jeg har ladet m være lig med 2x - 1. Prøv læs din matematik bog om det.

---

"Experience is the name every one gives to their mistakes." - Oscar Wilde



Brugbart svar (0)
06. maj 2012 af 

Haha, ok! :)


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.